Lexus blir et helelektrisk bilmerke i Norge

1. januar 2024 blir Norge det første landet i verden hvor Lexus kun vil selge elektriske biler, frontet av UX 300e og RZ 450e.

I 2011 var Lexus det første bilmerket som faset ut dieselbiler, for å kun selge hybridelektriske biler. Nå, 13 år senere tar Lexus Norge nye steg og vil fra 1. januar kun tilby helelektriske biler. 

– Det norske bilmarkedet har over tid utviklet seg og vi ser kjøpere av premiumbiler i stor grad foretrekker elbiler. Dette skiftet skal vi bidra ytterligere til ved å rendyrke vår modellportefølje til å kun å utgjøre helelektriske biler, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge som importerer Lexus.

Elektriske modeller fra Lexus

Lexus UX 300e

Lexus sin første helelektriske bil ble lansert i 2019. Den lille SUV-crossoveren UX 300e ble en umiddelbar suksess i Norge – og ikke bare blant Lexus-tilhengere. Her får du ingeniørkunst, sylskarpe kjøreegenskaper, avansert teknologi og sikkerhetssystemer i en luksuriøs innpakking.

Lexus RZ 450e

RZ 450e er en moderne luksus-SUV tvers igjennom – fra design på karosseri til hver innvendig detalj i cockpit, fra teknologi til interiøret. I RZ 450e realiseres helt nye teknologier som forbedrer og forvandler ytelse og komfort til pur kjøreglede.

Kjøp hybrid før avgiftsøkning ved nyttår

Hvis du allikevel ønsker å kjøpe en plug-in hybrid, fortvil ikke. Vi har fortsatt et utvalg av både NX og RX, som varer til lageret er tomt. Ved å kjøpe, og registrere, én av disse før nyttår, vil du som kunde også unngå den nylig varslede avgiftsøkningen.